Profil av forfatter Annette Munkejord
AvAnnette Munkejord

Bærekraftig fjordturisme

Hva er bærekraftig turisme?

Merkeordningen til Innovasjon Norge, Bærekraftig reisemål, er et merke som fremhever norske destinasjoner til å forplikte seg til å jobbe systematisk for en mer ansvarlig og bærekraftig utvikling.

Vi i Rødne har som mål å drive mest mulig bærekraftig fjordturisme, rutetrafikk og ambulansevirksomhet langs fjord og kyst. Ved å bidra til en grønnere fjordturisme og minimere støy og utslipp fra våre båter jobber vi for å gi en bærekraftig fjordopplevelse – hele året.

I mer enn 20 år har vi hatt fokus på å redusere eget energiforbruk og har investert betydelige midler til dette viktige arbeidet. Det er lagt en klar strategi for å oppgradere vår flåte med mer miljøvennlige løsninger og vi er godt igang med å erstatte eldre motorer med nye og mer miljøvennlige, der dette er nødvendig.

Lysefjorden er sertifisert som et bærekraftig reisemål og vi er stolte av å se vår elektriske båt Rygerelektra gli nesten lydløst gjennom det vakre landskapet som omgir fjorden.

Rygerelektra, Bærekraftig fjordturisme

Grønn turisme får et tydelig løft med verdens raskeste, elektriske katamaran.

Vår nyeste elektriske stolthet, MS Rygerelektra, er grensesprengende på så mange måter. På en lading vil Rygerelektra kunne gå 50 nautiske mil. Det tilsvarer t/r Stavanger-Preikestolen. Med Rygerelektra understreker vi Rødnes satsing på miljø og forpliktelser til bærekraftig turisme. Dette er første steg mot målet om en utslippsfri flåte.

«For oss er det viktig å ta vare på miljøet slik at kommende generasjoner også får oppleve vår vakre, uberørte natur sett fra fjorden», forteller Lars A. Rødne, daglig leder i Rødne.

Rygerelektra har høstet mye ros fra våre gjester. Vi får stadig positive tilbakemeldinger fra folk som påpeker at det er så stille og fint om bord. Fler og fler er dessuten opptatt av miljøaspektet og ønsker å velge et miljøvennlig alternativ når de skal på tur.

Book ditt neste grønne fjordcruise HER.

Velkommen om bord!