Den spennende historien til den blakke danske baronsønnen som giftet seg med Norges rikeste kvinne resulterte i slottet i Rosendal. Året er 1658 og bryllupet mellom Norges rikeste arving, Karen Mowat og den stolte adelsmannen Ludvig Rosenkrantz. Disse fikk gården Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgave og det var her slottet sto ferdig i 1665. I 1678 blir godset opphøyd til et baroni av Kong Christian den 5. 

Rosendal Baroni ligger vakkert til mellom fjord, fonn, fjell og fossefall. Ta turen hit på sommeren og opplev den fantastiske rosehagen og alle de andre blomstene. Ta en tur ned til grønnsakshagen og kjenn på duften fra alle urtene. Om sulten skulle ta deg så anbefaler vi en deilig kortreist lunch i orangeriet, Hagecaféen. 

Vil du ha litt mer historisk sus, meld deg på en av de guidede turene i slottet. Da får du høre den spennende historien om godset og området rundt. Visste du forresten at Rosendal Baroniet en gang eide mark helt ned til Jæren? 

Husk å sette av tid til et lite kafé besøk.

Ta deg gjerne en tur til Thee- & caffe salongen (havestuen). Her kan du bestille Baronessens rosethee og deilige hjemmebakte kaker. Er været fint, ta godsakene med deg ut og spis i den fine hagen. 

En vakker park for deg som vil vandre i fred og ro eller bare sette deg ned å nyte naturen, ligger nært slottet. Men for de som vil bruke kroppen litt mer er det mange flotte turområder ikke langt unna. Hattebergsfossen ligger noen få hundre meter bak landskapsparken. 

 

Book et to timers fjordcruise fra Bergen til Rosendal. 

Velkommen om bord!