Om Rødne

Over 60 år på fjordene

Rødne er Norges største familieeide hurtigbåtrederi. Selskapet har 120 ansatte, hovedkontor på Sjernarøy i Rogaland, salgskontorer i Stavanger og Bergen og en flåte på 14 båter. Vi har en klar vekststrategi og Rødne har siden starten i 1956 ekspandert kraftig. I dag består selskapet av tre virksomhetsområder:

Rødne Trafikk og Rødne Ambulanse som leverer rute- og ambulansetjenester i øysamfunn på vestlandskysten.
Rødne Fjord Cruise som tilbyr fjordopplevelser fra Stavanger og Bergen til lokalbefolkningen og turister fra hele verden.

Rødne eier også selskapslokalet Lysefjord-Helleren i Lysefjorden.

Vår visjon er å gi gjesten Den best mulige fjordopplevelsen.

 Rødne har et klart mål om å være ledende på miljøvennlig båttransport. Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle moderne og gode løsninger. MS Rygerelektra er vår første full-elektriske båt. Hun er et konkret bevis på vår satsing på miljøvennlighet og vår forpliktelse til grønn turisme.

Rutetrafikk

Rødne Trafikk drifter punktlige og komfortable ruter på oppdrag for Kolumbus i Rogaland og for Skyss i Vestland fylke.

Ambulansebåter

Rødne Ambulanse drifter ambulansebåter i Rogaland og i Vestland. Vår ambulansetjeneste kjennetegnes av kompetanse, lokalkunnskap og trygghet.

Bærekraftige fjordopplevelser

Rødne har som mål å drive en mest mulig miljøvennlig fjordcruise-turisme, rutetrafikk og ambulansevirksomhet langs fjord og kyst. Ved å bidra til en grønnere fjordturisme og minimere støy og utslipp fra båtene våre, ønsker vi å gi reisende fra hele verden en bærekraftig fjordopplevelse av topp kvalitet. Hele året.

Karriere

Rødne har 120 fast ansatte. Vi har hovedkontor på Sjernarøy i Rogaland, salgskontorer i Stavanger og Bergen og eier selskapslokalet Lysefjord-Helleren i Lysefjorden.

Våre båter

Rødne driver en av Norges største flåter av hurtiggående passasjerbåter, blant dem katamaraner med karbonfiberskrog og avansert design for høy hastighet. I 2020 ble flåten supplert med fullelektriske Rygerelektra.