Her venter opplevelsene på rekke og rad enten du er på utkikk etter en nydelig fjordtur, spennende kulturtilbud eller morsomme aktiviteter for store og små. Bergen har noe for enhver smak. Her er våre topp fem opplevelser når du besøker Bergen. 

Fjordcruise til Mostraumen 

Bli med på fjordcruise til Mostraumen, innerst i Osterfjorden. Turen varer i 3-3,5 time og tar deg med gjennom vakker og variert vestlandsnatur inn til Modalen. Her loser kapteinen gjestene gjennom strie strømmer i den grunne og smale Mostraumen og videre inn til et mektig fjellandskap med buldrende fossefall. Du vil komme så tett på at du risikerer å få deg en herlig dusj av fjellvann i ansiktet. Turen kan også kombineres med en fjelltur til «Slottet», Osterfjordens svar på den kjente fjellformasjonen Preikestolen. 

Fjordcruise på Mostraumen
En av Rødnes båter på vei gjennom den smale Mostraumen

Byfjellene

Da Bergen ble grunnlagt, het byen Bjørgvin, et navn som betyr den grønne engen mellom fjellene. Når man er i Bergen, må man også ta turen opp til et av byens mange utkikkspunkt. Fra de syv byfjellene vil man på klare dager kunne se hele veien ut mot havet. 

Dersom man ønsker seg lokal turekspertise og kunnskap om fjellene som omkranser Bergen, er Norway Mountain Guides alltid klare for en tur. Fløibanen og Ulriksbanen står også parat til å transportere skuelystne gjester opp til byens vakreste utkikkspunkter. 

dame i kjole på byfjellene med utsikt over Bergen by

3. Musikkbyen Bergen 

Den verdenskjente komponisten Edvard Grieg ble født i Bergen og bodde i villaen sin på Troldhaugen når han ikke reiste verden rundt for å spille konserter. På Troldhaugen kan man besøke Griegs komponisthjem, og i sommersesongen få med seg en lunsj- eller kveldskonsert i samme slengen. Som i Griegs levetid, skapes det fremdeles mye god og populær musikk fra unge og eldre musikere i byen. 

For den musikkglade finnes det hele året et stort utvalg av ulike konserter. Kjente artister gjester alt fra Festspillene, Nattjazz til Bergenfest. For å få full oversikt over kommende konsertopplevelser, anbefaler vi å ta en titt på konsertkalenderen til Visit Bergen. 

 

Troldhaugen, Edvard griegs hjem i Bergen

4. Historisk vandring

For deg som er glad i historie, vil du ikke få tid til å kjede deg i Bergen. Her kan du vandre gjennom smitt og smau i Sandviken og nyte synet av de gamle, hvite og vernede trehusene på hver sin side av brosteinsbelagte gater. 

På halvøya Nordnes blir det hakket mer dramatisk etter hvert som du kommer forbi det gamle Klosteret og ut til de kjente, gamle retterstedene som Galgebakken og Heksesteinen. 

Tilbake i sentrum anbefaler vi å legge turen innom Bryggen, Hanseatenes kontor i Bergen. Bryggen står i dag på UNESCOs verdensarvliste, og de mørke og smale passasjene mellom bryggehusene, samt en tur innom Schøtstuene, gir deg et fascinerende innblikk i livet til de mektige, tyske kjøpmennene som i flere hundre år styrte den norske eksporthandelen. 

Nordnes badet i solnedgang

5. Kunst

Bergen er også en by for den kunstinteresserte. Her kan man oppleve norske og internasjonale kunstskatter fra fortid og nåtid. KODE byr på faste og skiftende utstillinger bl.a. med samlinger bestående av Edvard Munch, Nikolai Astrup og J.C. Dahl. 

I tillegg kan man se «Sølvskatten», som viser gullsmedkunst fra Bergen i en tid da byen var et viktig senter for produksjon av kunst- og bruksgjenstander i gull og sølv. Her finner man også «Kinasamlingen», Norges største samling av kinesisk kunst og håndverk. Samlingene ligger på rekke og rad langs Lille Lungegårdsvannet, men rundt om i byen vil den kunstglade også finne flere gallerier fylt med gatekunst og samtidskunst.