Skip to main content

Bærekraftige fjordopplevelser

Rødne har som mål å drive en mest mulig miljøvennlig fjordcruise-turisme, rutetrafikk og ambulansevirksomhet langs fjord og kyst. Ved å bidra til en grønnere fjordturisme og minimere støy og utslipp fra båtene våre, ønsker vi å gi reisende fra hele verden en bærekraftig fjordopplevelse av topp kvalitet. Hele året. 

En av våre verdier er respekt. Våre valg og vår virksomhet drives med dyp respekt for naturen og de omgivelsene vi ferdes i. Gjennom aktiv satsning på bærekraftige løsninger ønsker vi å bidra til at kommende generasjoner også skal kunne oppleve vakker, uberørt natur. 

Rødne er et norsk, familieeid selskap

Hovedkontor og base ligger på Sjernarøy; et øysamfunn i Rogaland med under 400 innbyggere. Herfra har vi skapt gode, lokale arbeidsplasser siden 1956. Vår lokale forankring får også positive ringvirkninger i nærmiljøet. Vi engasjerer lokale krefter i så stor grad som mulig. Et eksempel er byggingen av vårt nye miljøeffektive administrasjonsbygg på Sjernarøy som ble innviet vinteren 2020. 

En moderne og miljøvennlig flåte 

Rødne skal være ledende på miljøvennlige løsninger når det gjelder båttransport. I mer enn 20 år har vi hatt fokus på å redusere eget energiforbruk, og har investert over en halv milliard kroner i dette viktige arbeidet. 

Det er lagt en klar strategi for å oppgradere flåten med mer miljøvennlige løsninger, og vi er godt i gang med å erstatte eldre motorer med nye og mer miljøvennlige, der dette er nødvendig. 

Vi har investert i viktige miljøtiltak for å minske utslipp og skåne kystmiljøet. Gjennom moderniseringen av motordrift og eksosgass-rensing om bord på våre båter reduserer vi utslipp av forurensende eksosgasser med opptil 75 prosent. 

Foss på fjordcruise til Lysefjorden

Norske båter

Når Rødne bygger båter er det nesten uten unntak verftet Brødrene Aa som står for byggingen. Gjennom de siste 50 årene har det innovative verftet i Hyen bygget over 20 båter for oss. 

Norske verft er blant verdens beste når det gjelder utvikling av utslippsfrie fartøy, med flinke fagfolk og høy kompetanse. Sammen finner vi gode løsninger med fokus på bærekraft og kvalitet. Byggingen skjer raskt og effektivt, og vi kan gjøre endringer underveis. Det gjør det mulig å ta inn teknologi som ikke eksisterte da planleggingen begynte. 

Vår nye elektriske stolthet  MS Rygerelektra

Vår nyeste og grønneste investering heter MS Rygerelektra. MS Rygerelektra er grensesprengende på så mange måter. Ikke bare er hun verdens raskeste, elektriske katamaran. Båten har også lengst rekkevidde av alle batteridrevne passasjerbåter i hele verden. Ikke minst gir det en helt unik opplevelse å seile nesten lydløst i det vakre landskapet som omgir fjorden! Lysefjorden er sertifisert som et bærekraftig reisemål og vi ser frem til at Bergen blir det samme. 

Vi er stolte og glade over å ha fått vår første batteridrevne båt på plass! Med MS Rygerelektra understreker vi vår satsing på miljø og forpliktelse til grønn turisme. Dette er første steg mot målet vårt om en utslippsfri flåte. Les artikkel om Rygerelektra. 

Sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift

Rødne er stolte av å være sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift! Vi har et bevisst fokus på å redusere forbruk og innkjøp, begrense avfall og minimere utslipp. Denne sertifiseringen er et bevis på at vi tar et aktivt samfunnsansvar i den grønne omstillingen. 

Stavanger kommunes Klima- og miljøpris for 2020

Prisen gis til personer, organisasjoner eller bedrifter som bidrar til å ta vare på natur og miljø eller reduserer klimagassutslipp i lokalmiljøet. Vi er utrolig stolte av at Rødne fikk denne anerkjennelsen i konkurranse med så mange andre sterke kandidater. 

På det gode laget 

Rødne har gode systemer for dokumentasjon av vårt miljøarbeid. Vi har etablert rutiner for gjennomføring av en rekke tiltak, som sikrer en stadig mer miljøvennlig drift og et stabilt, godt arbeidsmiljø – til lands og til vanns. 

Vi deler gjerne våre erfaringer og vår kunnskap om ny teknologi og miljøgunstige løsninger med andre virksomheter på tvers av fag, bransje og geografi.  Hvis du lurer på noe eller har en god idé til samhandling, ta kontakt. 

Velkommen om bord! 

Book en fjordopplevelse

Kjøp billetter til våre fjordopplevelser her, og betal online med Visa, Mastercard, Vipps eller Apple Pay. God reise!

Ikke klar for å booke enda?

Se alle våre fjordopplevelser