Skip to main content

Våre båter

Rødne driver en av Norges største flåter av hurtiggående passasjerbåter, blant dem katamaraner med karbonfiberskrog og avansert design for høy hastighet. 

De 14 båtene som er eid av Rødne, er 10 hurtiggående katamaranbåter for passasjerer, to ambulansebåter og to bil- og passasjerferger. Våre to største båter har kapasitet til å ta nesten 300 passasjerer, og den raskeste båten kan gjøre en fart på om lag 35 knop. Den raskeste ambulansebåten kan komme opp i 44 knop. 

I april 2020 ble flåten supplert av den nybygde, fullelektriske Rygerelektra fra Brødrene Aa. Nybygget er søsterskipet til Rygerdronningen (levert 2018), og er en fremtidsrettet og bærekraftig satsing på turisme og opplevelser. Begge båtene er designet og bygd utelukkende for fjordcruise og sightseeing, og kan ta inntil 297 passasjerer. 

Våre båter begynner sine navn med Ryger, som er det norrøne navnet på folk fra Ryfylke. 

Rygersol

Rygersol er vårt nyeste tilskudd som skal frakte turister fra Bergen til Mostraumen. Båten er lettbygd og drivstofføkonomisk katamaran, har en romslig salong med kiosk, alt på ett plan.

 

Les mer her

Rygersol

Rygerelektra

Rygerelektra ble levert fra Brødrene Aa i april 2020. Rygerelektra er en fullelektrisk båt som skal frakte turister og lokalbefolkning til Lysefjorden og andre perler i Ryfylke. Den hurtiggående katamaranen kan ta 297 passasjerer. 

Foss på fjordcruise til Lysefjorden

Rygerdronningen 

Rygerdronningen ble levert fra Brødrene Aa i 2018. Den er søsterskipet til helelektriske Rygerelektra, og begge båtene er designet og bygd for fjordcruise og sightseeing. Rygerdronningen kan ta 297 passasjerer.

 

Les mer her

Rygerdronningen ved Strandkaien i Stavanger

Rygertroll 

Rygertroll er en moderne katamaran fra 2012. Båten passer utmerket for fjordcruise, gruppeturer og sightseeing. Rygertroll kan oppnå 28 knop og ha med seg opp til 147 gjester.

 

Les mer her

Rygertroll på fjorden

Rygerkongen 

‘Kongen’ kroner enhver fjord-opplevelse med livslange minner for opptil 130 gjester. Båten kan gå oppnå 34 knop og har fått æren av å frakte Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

 

Les mer her

Rygerkongen i byfjorden, Stavanger

Rygerprins 

‘Prinsen’ av vår flåte er en moderne og komfortabel katamaran. Siden den ble bygget i 2015 har den fraktet tusenvis av pendlere mellom Stavanger og Ryfylke. 

 

Les mer her

Rygerprins på fjorden

Rygerfonn 

Den 25,5 meter lange Rygerfonn har en toppfart på 35 knop og kapasitet til 145 gjester. Den frakter daglig pendlere og turister i ruten til Hardangerfjordekspressen mellom Bergen og Rosendal. 

 

Les mer her

Rygerfonn - Hardangerfjord ekspressen fra Bergen til Rosendal

Rygercruise 

Rygercruise trafikkerer ruten Reksteren-Våge-Os på oppdrag av Skyss. Denne moderne 23 meter lange katamaranen kan gå 34 knop og frakte 120 gjester. 

 

Les mer her

Rygercruise på fjorden med full båt

Rygerkatt 

Rygerkatt er en velkjent båt i Ryfylkebassenget. Denne 18,5 meter lange båten har plass til 70 passasjerer og har en toppfart på 25 knop. Populær for sightseeing og gruppeturer.

 

Les mer her

Rygerkatt på fjorden

Rygerfjord 

Rygerfjord ble bygget i Hyen i 2004. Den 20 meter lange katamaranen kan gå 25 knop og har plass til 97 gjester. Populær for sightseeing og gruppeturer.

 

Les mer her

Rygerfjord på vei til Jelsa

Rygermedic 

Rygermedic er en ny generasjon ambulanse- og beredskapsbåt, med toppmoderne utstyr for behandling av pasienter. Rygermedic er stasjonert på Judaberg, Finnøy og frakter pasienter sjøveien fra Ryfylke til Stavanger. 

 

Les mer her

Rygermedic i farta

Rygervakt 

Rygervakt ble bygget i 2011. Båten kan gå 35 knop og ta opp til 12 passasjerer. Rygervakt opererer som reservebåt for Rygermedic.

 

Les mer her

Rygervakt på fjorden

Rygerbuen 

Denne 41 meter lange bilferja har fraktet kjøretøy og pendlere mellom Stavanger og Vassøy i flere år. Rygerbuen har kapasitet til 100 passasjerer, 38 personbiler og har en toppfart på 8 knop.

 

Les mer her

Rygerbuen utenfor Grasholmen. Vassøy - Stavanger

Rygerfjell

Denne bilferja er 48,5 meter lang og er like solid som navnet tilsier. Rygerfjell kan gå 12 knop og har kapasitet til 96 passasjerer og 30 personbiler.

 

Les mer her

Rygerfjell i Ryfylke

Book en fjordopplevelse

Kjøp billetter til våre fjordopplevelser her, og betal online med Visa, Mastercard, Vipps eller Apple Pay. God reise!

Ikke klar for å booke enda?

Se alle våre fjordopplevelser