Dagstur til Flørlitrappene

Dagstur til Flørlitrappene

Gå verdens lengste tretrapp. Få verdens fineste utsikt!

Hver lørdag og søndag i sommer tar vi deg med på en herlig dagstur til Lysefjorden og Flørli hvor Flørlitrappene med 4444 trappetrinn venter!

Turen går fra Stavanger om morgenen, med korte stopp for påstigning på Lauvvik og Forsand kai før vi fortsetter innover Lysefjorden. Vi seiler gjennom vakkert fjordlandskap forbi mektige Preikestolen og ankommer det nedlagte kraftsamfunnet Flørli tidlig på formiddagen.

Flørli er et idyllisk, veiløst feriested som byr på flott natur, unike friluftsopplevelser, spennende vannkrafthistorie og koselig kafé. Aller mest kjent er Flørli for Flørlitrappene, verdens lengste tretrapp med 4444 trappetrinn. Flørlitrappene tar deg opp til 750 meter over havet. Turen er virkelig verdt strevet; på toppen venter fantastisk utsikt over Lysefjorden og Preikestolmassivet!

Flørli er også en perfekt base for andre friluftsopplevelser. Kanskje du vil leie kajakk eller padle kano og utforske Flørli fra sjøsiden? Eller prøve den nye turløypa Flørli Fossesti? På florli.no eller florli365.no kan du lese mer om alle mulighetene du har å velge mellom.

Våre komfortable, moderne båter har soldekk, romslig salong og kiosk med snacks og kalde/varme drikker om bord. Kioskmeny finner du her.

 

Praktisk informasjon

Avganger

2022
14. – 18. april (påske):
Daglig avgang

1. mai – 30. september:
Lørdager og søndager

Avreise
Fra Stavanger kl. 09:00
Fra Lauvvik kl. 09:40 (anløper kun ved forhåndsbestilling)
Fra Forsand kl. 09:45 (anløper kun ved forhåndsbestilling)
Ankomst Flørli ca kl. 10:30

Retur
Fra Flørli kl. 16:00
Ankomst Forsand ca kl. 16:45
Ankomst Lauvvik ca kl. 16:50
Ankomst Stavanger ca kl. 17:30

Fleksibel endring og avbestilling. Les mer.
Ønsker du å reise inn lørdag og hjem søndag, eller ønsker du å reise kun en vei? Klikk her for mer informasjon.

Priser

2022
Fra Stavanger

Voksne: 680 kroner tur/retur
Barn (4-15 år): 340 kroner. Barn under 4 år gratis.

Fra Lauvvik/Forsand
Voksne: 580 kroner tur/retur
Barn (4-15 år): 290 kroner. Barn under 4 år gratis.

Varighet

8-9 timer.

Billetter

For garantert plass, kjøp på rodne.no. Kan også kjøpes på kai/båt før avgang samt hos Turistinformasjonen.
Grupper: 15 % rabatt for grupper på minimum 15 voksne med samlet bestilling på rodne.no – legg inn antall personer under «Gruppe» i nettbookingen (kan ikke kombineres med andre rabatter). Kontakt oss ved ønske om faktura.

Avreisested

Fra Strandkaien, Vågen i Stavanger. Ved forhåndsbestilling på rodne.no kan Lauvvik og Forsand kai velges som avreisested.

Sesong

Mai – september

 

Tilgjengelighet

Båten er egnet for barnevogner og begrenset antall rullestoler.
Ledsagere går gratis mot fremvisning av dokumentasjon. Velg antall ledsagere i bestillingen.

Fottur

Flørlitrappene er en krevende tur. Turen gjennomføres på eget ansvar uten følge av guide. Fotturen tar 3-4 timer totalt, avhengig av hvilken tursti du velger å gå tilbake. Det er ikke tillatt å gå Flørlitrappene ned igjen. Det er ikke anbefalt å ta med hund i trappen. Flørlitrappene passer ikke for barn under 6 år, men det finnes barnevennlige turalternativer.

Husk matpakke, drikke, turklær og gode tursko.

Fasiliteter om bord

Alle våre båter har toaletter, tilgang til stellebord, soldekk og romslige salonger. Kiosk med kortreiste bakervarer, snacks og kalde/varme drikker.