Skip to main content
Jelsa havn

Dagstur til idylliske Jelsa

Bli med Rødne på fjordcruise fra Stavanger eller Tau til Jelsa, det best bevarte strandstedet i Ryfylke. Jelsa har blitt kåret til den mest idylliske plassen i Rogaland, og her står historie, natur og gode smaksopplevelser i høysetet.

Avganger

Neste avgang 


Alle avganger

Priser

1290 kroner
Alle priser

Varighet

7 timer

Historie, natur og gode smaker på Jelsa! 

På turen innover Ryfylke passeres sjarmerende bygder, frodige åssider og majestetiske fjorder. I Jelsafjorden finner du en liten perle av et sted med rundt 250 fastboende. De små hvite trehusene på Noresjøen står som de gjorde for 100 år siden – og er en av mange grunner til at folk strømmer til for å oppleve sommeridyllen på Jelsa. 

På kaien på Jelsa blir du møtt av den historiske karakteren «Jelsapresten», som er kjent utover hele fjorden for utrykket «skriv det på Jelsapresten». Presten vil ta deg med på en historisk vandring gjennom den idylliske bygda fra 1700-tallet, og her får du høre om turbulente prestevalg, besøke det første skolehuset i regionen og bli med inn i den vakre handmalte trekirken fra 1600-tallet. 

Bobler og brunsj på Jelsa Hotell  

Etter omvisning går turen opp til Jelsa Hotell, som ligger plassert på en liten høyde over bygda. Til fantastisk fjordutsikt kan du nyte brunsj og bobler basert på lokale råvarer fra gårdene i området. 

Vakkert fjordlandskap 

Selve fjordcruiset tar 2 timer hver vei og er en opplevelse i seg selv. Katamaranen vår tar deg med gjennom et vakkert fjordlandskap, forbi idylliske holmer, gamle gårder og små bygder. Om bord på båten vil det være mulig å kjøpe lokale matvarer, i tillegg til forfriskninger, øl og vin. Våre komfortable båter har store vinduer og rikelig med plass på soldekkene. 

Dette er inkludert i dagsturen 

  • Fjordcruise i flott fjordlandskap 
  • Guidet historisk vandring med «Jelsapresten» gjennom den idylliske bygda 
  • Lunsj med lokale råvarer på Jelsa hotell 

 

Mulighet for tilleggskjøp ved kjøp av billett (Nytes om bord): 

  • Glass med Sølvsider fra Apal Sideri: kr 120,- pr glass 
  • Flaske med Sølvsider fra Apal Sideri: kr 550,- pr flaske 

Praktisk informasjon

Book en fjordopplevelse

Dagstur til idylliske Jelsa

Kjøp billetter til våre fjordopplevelser her, og betal online med Visa, Mastercard, Vipps eller Apple Pay. God reise!