Preikestolen fjordcruise & fottur

Preikestolen fjordcruise & fottur

La bilen stå og ta båten til Preikestolen!

Denne dagsturen gir deg tre spektakulære opplevelser i ett jafs. Vår nye elektriske båt tar deg først med på fjordcruise fra Stavanger innover mot den vakre Lysefjorden og Preikestolen. Det gir en helt unik opplevelse å seile nesten lydløst i det vakre landskapet som omgir fjorden.

På vei mot Preikestolen stopper vi for å mate geitene som beiter i fjellveggen. Er vi heldige får vi også se en og annen sel som ligger og soler seg på svaberget. Vi svinger innom Fantahålå hvor «fantene» gjemte seg for lensmannen i gamle dager. Snart åpenbarer den majestetiske Preikestolen seg, 604 m.o.h. Om ikke lenge skal du selv stå på toppen av platået! Vi fortsetter så til den mektige Hengjanefossen hvor mannskapet styrer båten så langt inn i fossen at du risikerer å få en herlig vanndusj i ansiktet!

Etter et opplevelsesrikt fjordcruise blir du hentet av buss på Forsand. Bussen tar deg til Preikestolhytta. Her starter fotturen opp til det verdenskjente Preikestol-platået. Fotturen tar ca. 2 timer hver vei og er en fantastisk opplevelse!

Retur tilbake til Stavanger med buss gjennom verdens lengste undersjøiske tunnel.

Vår elektriske båt; MS Rygerelektra, har store soldekk, flott salong med panorama-vinduer og kiosk om bord. Kiosken frister med ferske, kortreiste bakevarer fra vårt lokale bakeri, snacks og kalde/varme drikker. Kioskmeny finner du her.

Praktisk informasjon

Avganger

Fra Strandkaien, Vågen i Stavanger.
Endring av båt kan forekomme.

2022
Mai – september:
Daglig kl. 10:00

Fleksibel endring og avbestilling. Les mer.

 

Priser

2022
Voksne: 970 kroner
Barn (4-15 år): 570 kroner. Barn under 4 år gratis.

Varighet

Ni timers varighet, medregnet om lag fire timers fottur.

Sesong

Mai – september.

Billetter

For garantert plass, kjøp på rodne.no. Kan også kjøpes på kai/båt før avgang samt hos Turistinformasjonen.
Grupper: Ingen grupperabatt. Kontakt oss ved ønske om faktura.

Fottur

Fottur gjennomføres på egenhånd uten følge av guide. Husk matpakke, drikke, godt tøy og solide tursko! Kart og busstider.

Guiding

Guiding over høyttaler på norsk og engelsk om bord på båten. Andre språk er tilgjengelige og bestemmes av mannskapet om bord.

Tilgjengelighet

Fotturen er ikke egnet for rullestoler og barnevogner. Hunder er ikke tillatt på denne turen.

Fasiliteter om bord

Alle våre båter har toaletter, tilgang til stellebord, soldekk og romslige salonger. Kiosk med kortreiste bakervarer, snacks og kalde/varme drikker.

Verdens beste utsikt. Verdens vakreste fjord.

"Imponerende utsiktspunkt"

«Du vil ikke angre på den magiske utsikten rett opp Lysefjorden. Det er ganske enkelt et bemerkelsesverdig sted, et av verdens mest imponerende utsiktspunkt.»

- Lonely Planet