Hvalgaranti

Hvalsafari med hvalgaranti

Hvalsafari fra Tromsø

Vi legger ut på hvalsafari fra Tromsø tidlig om morgenen, på jakt etter knølhval og spekkhoggere. Dette guidede cruiset tar oss med ut til stedene hvor disse yndefulle kjempene kommer på jakt etter sild. Du kan oppleve hvalen gjennom panoramavinduer fra den romslige og komfortable salongen, og deretter gå ut i den skarpe, arktiske luften på dekk for å komme enda tettere på hvalen.

Knølhval kan bli opptil 16 meter lang og er kjent for sitt fantastiske «brudd» når de sprenger rett opp av vannet. Svarte og hvite spekkhoggere reiser i store grupper på jakt etter sild. Er vi heldige får vi også se niser, og vi vil garantert oppleve en rekke ville, arktiske fugler.

Tromsø ligger ca 350 kilometer nord for polarsirkelen, og selv om solen ikke står opp i perioden 27. november til 15. januar, er det fortsatt timer med magisk, blå skumring deler av dagen. Båtturen fra Tromsø gjennom det fantastiske fjordlandskapet er en bonus.

HVALGARANTI: Det er ingen garanti for å se hval på denne hvalsafarien, men vårt erfarne mannskap vil gjøre alt de kan for at du skal få oppleve dem. Om du ikke får oppleve knølhval eller spekkhoggere på turen, fortvil ikke: vi gir deg muligheten for å være med på neste tilgjengelige hvalsafari med oss – helt gratis. Garantien kan kun benyttes en gang.

MS Rygerdronningen er en perfekt båt for å oppleve hvalsafari. Båten er stor og romslig, med god plass både ute og inne. Med redusert antall gjester om bord, kan «meteren» enkelt overholdes. Munnbind er påbudt når man oppholder seg i salongen. Båten er stabil selv i grov sjø, og den er hurtig slik at vi raskt når ut til hvalene. I kiosken kan man kjøpe mat, snacks samt varme og kalde drikker.

 

Praktisk informasjon

Avganger

17. november 2021 – 30. januar 2022:
Onsdag – søndag kl. 08:30

 

 

Priser

Voksne: 1450 kroner
Barn (4-15 år): 725 kroner. Barn under 4 år gratis.

Prisen inkluderer rundtur med båt.

Varighet

6-7 timers rundtur med moderne katamaran. Ingen ilandstigning i løpet av turen. Turens varighet avhenger av hvor hvalen befinner seg, og kan derfor variere noe.

Billetter

For garantert plass, kjøp på rodne.no. Kan også kjøpes på båt før avgang samt hos Turistinformasjonen.
Grupper: 15 % rabatt for grupper på minimum 15 voksne med samlet bestilling på rodne.no – legg inn antall personer under «Gruppe» i nettbookingen (kan ikke kombineres med andre rabatter). Kontakt oss ved ønske om faktura.

Avreisested

Kaien ved Nerstranda kjøpesenter.

Guiding

Guiding av lokal guide på norsk og engelsk

Sesong

November – januar.

Tilgjengelighet

Egnet for barnevogner og begrenset antall rullestoler.
Ledsagere går gratis mot fremvisning av dokumentasjon. Velg antall ledsagere i bestillingen.

Klær

Varme klær beregnet for å være ute i Polarnatten: varm jakke, lue og hansker/votter.