Hvalsafari i Polarnatten

Opplev knølhval og spekkhoggere

Vi legger ut fra Tromsø tidlig om morgenen, på jakt etter knølhval og spekkhoggere. Dette guidede cruiset tar oss med ut til stedene hvor disse yndefulle kjempene kommer på jakt etter sild. Du kan oppleve hvalen gjennom panoramavinduer fra den romslige og komfortable salongen, og deretter gå ut i den skarpe, arktiske luften på dekk for å komme enda tettere på hvalen.

Knølhval kan bli opptil 16 meter lang og er kjent for sitt fantastiske «brudd» når de sprenger rett opp av vannet. Svarte og hvite spekkhoggere reiser i store grupper på jakt etter sild. Er vi heldige får vi også se niser, og vi vil garantert oppleve en rekke ville, arktiske fugler.

Tromsø ligger ca 350 kilometer nord for polarsirkelen, og selv om solen ikke står opp i perioden 27. november til 15. januar, er det fortsatt timer med magisk, blå skumring deler av dagen. Båtturen gjennom det fantastiske fjordlandskapet er en bonus.

MS Rygerdronningen er en perfekt båt for å oppleve hvalsafari i det kalde og fjerne nord. Den spesielle konstruksjonen gjør båten stabil selv i grov sjø, og den er hurtig; med en toppfart på nesten 20 knop kan vi raskt nå ut til hvalene. Båten har kiosk om bord hvor man kan kjøpe mat, snacks samt varme og kalde drikker.

 

Praktisk informasjon

Avganger

17. november 2021 – 15. februar 2022:
Onsdag – søndag kl. 08:30
(ingen avgang 24. desember)

 

Priser

Voksne: 1450 kroner
Barn (4-15 år): 725 kroner. Barn under 4 år gratis.

Prisen inkluderer rundtur med båt.

Varighet

Syv timers rundtur med båt. Ingen stopp eller ilandstigning i løpet av båtturen.

Billetter

For garantert plass, kjøp på rodne.no. Kan også kjøpes på kai/båt før avgang samt hos Turistinformasjonen.
Grupper: 15 % rabatt for grupper på minimum 15 voksne med samlet bestilling på rodne.no – legg inn antall personer under «Gruppe» i nettbookingen (kan ikke kombineres med andre rabatter). Kontakt oss ved ønske om faktura.

Avreisested

Tromsø sentrum.

Guiding

Guiding av lokal guide på norsk og engelsk

Sesong

November – februar.

Klær

Varme klær beregnet for å være ute i Polarnatten: varm jakke, lue og hansker/votter.