Om Rødne

Ambulansebåter

Norges kyst- og øysamfunn gjøres tryggere med raske ambulansebåter og kompetent mannskap. Lokalbefolkningen omtaler oss som «den viktigste båten vi har». Ambulansebåten er der for fødende kvinner, for hjertesyke, for det febersyke barnet og den urolige moren, og for den uheldige som har skadet seg. Den gule ambulansebåten representerer trygghet.

Rødne har lang erfaring med drift av ambulansebåter på Vestlandet, og er stolte av vår nye ambulansebåt Rygermedic som opererer i Ryfylke, Rogaland. Ambulanseoppdrag og legetransport avtales direkte mellom oppdragsgiver (AMK/lege) og den aktuelle båten.

Rygermedic; vår nye, miljøvennlige ambulansebåt i Ryfylkebassenget
Ambulansebåten er ryfylkingen sin puls og livsledsager. Liv berges og nye borgere kommer til, noen blir til og med født om bord. I 2021 fikk Rødne forlenget avtalen med Helse Stavanger om å drive ambulansebåt i Ryfylke fram til 2027. Som en del av avtalen ble en ny og toppmoderne båt satt i bestilling. Den nye ambulansebåten som har fått navnet MS Rygermedic, er bygget hos Brødrene Aa i Hyen. Den ble satt i drift i Ryfylke i juni 2021. Båten er en ny generasjon ambulanse- og beredskapsbåt, med det beste av utstyr for behandling av pasienter. Med en toppfart på 35 knop vil båten kunne respondere raskt på kritiske oppdrag og dekke store avstander på kort tid. Mannskapet på Rygermedic er blant de med lengst fartstid i Rødne, og kjenner fjordene og øyene bedre enn de fleste. Dette skaper trygghet.

Rygermedic har en vannkanon for brannslukking, og vil være «first responder» hvis den ankommer før brannbåten. Dette er en stor forbedring av brannberedskapen i Ryfylke.

Rygervakt
Verdens første ambulansebåt bygget som katamaran har en toppfart på 35 knop. Rygervakt fungerer som reservebåt for Rygermedic. Båten har både brannpumpe og vannkanon om bord.