Cruise green!

Rødne ønsker å være ledende på miljøvennlige løsninger når det gjelder båttransport. En av våre verdier er «respekt». Det betyr også respekt for naturen og våre omgivelser. For oss er det viktig å ta vare på miljøet slik at kommende generasjoner også får oppleve vår vakre, uberørte natur sett fra fjorden.

MS Rygerelektra
Vår nyeste og grønneste investering heter MS Rygerelektra og er verdens raskeste, elektriske katamaran. Hun er også den batteridrevne passasjerbåten med lengst rekkevidde på kloden!

Rygerelektra kom til oss i april 2020, og er perfekt for turistene som vil besøke Lysefjorden. Det gir en helt unik opplevelse å seile lydløst i det vakre landskapet som omgir fjorden.

Klima- og miljøpris 2020
Stolte og glade! Rødne er tildelt Klima- og miljøprisen 2020 fra Stavanger Kommune. Vi mottar prisen for vårt bidrag til en bærekraftig og miljøvennlig utvikling for reiselivsnæringen. Les mer her

En moderne og miljøvennlig flåte
Rødne kjennetegnes av innovative løsninger og miljøvennlige båter. På denne måten ønsker vi å gi våre gjester den best mulige fjordopplevelsen.

Rødne har 14 båter av ulik størrelse. Våren 2018 ble MS Rygerdronningen bygget ferdig. Rygerdronningen har miljøvennlige motorer med lave utslipp og er søsterskipet til Rygerelektra. Både Rygerdronningen og Rygerelektra har panoramavinduer og store soldekk slik at du kommer tett på naturen enten du velger å sitte inne eller være ute.

Rødne har etablert et program for å oppgradere flåten med mer miljøvennlige løsninger. Vi er godt i gang med å erstatte eldre motorer til nye og miljøvennlige der dette er nødvendig.

Miljøfyrtårn
Rødne er stolte av å være Miljøfyrtårn!

Gjennom vår Miljøfyrtårn-sertifisering dokumenterer vi vår miljøinnsats og viser samfunnsansvar. Rødne oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og bedre arbeidsmiljø.