Om Rødne

Fjordopplevelser

Fjordcruise
Rødne Fjord Cruise tilbyr fjordopplevelser fra Bergen, Stavanger og Tromsø til bedrifter, lokalbefolkningen og turister fra hele verden. Selskapet ble etablert i 1956 for å drive skoleskyss og transport mellom Ryfylkeøyene. Vi leverer i dag rute- og ambulansetjenester i øysamfunn langs vestlandskysten, og tilbyr fjordopplevelser til charter- og turistmarkedet fra Bergen, Stavanger og Tromsø. Med over 60 års erfaring på fjordene, våger vi å kalle oss eksperter på fjordopplevelser.

I 1974 startet vi opp med sightseeingturer gjennom vill og vakker natur på vakre Lysefjorden. Dette var starten på en ny epoke i selskapets historie. Hensikten var å gi gjestene unike naturopplevelser på fjorden, og fjordcruisene våre er i dag et «must» for turister fra fjern og nær som gjester Vestlandet. Helårsturisme er en av selskapet grunnpilarer, og gjennom utvikling av produkter til nye geografiske områder ønsker vi å bidra til økt verdiskaping innenfor bærekraftige rammer. Vinteren 2021 seilte vi derfor vår flotte katamaran MS Rygerdronningen til Tromsø for å starte Hvalsafari og Nordlyssafari under den arktiske himmelen.

Les mer om alle våre fjordcruise her.

Temacruise
En fin måte å oppleve de vakre fjordene våre på er å kombinere fjordcruiset med en spennende kulturopplevelse! Vi kaller det Temacruise. Båten glir stille og i behagelig tempo gjennom skjærgården, og vi kommer tett på den vakre naturen gjennom panoramavinduene i salongen. Bordene er dekket med hvite duker, og stolene er gode å sitte i. Temaene varierer og her er det noe for enhver smak, enten du er interessert i ølsmaking, bobler eller bare vil nyte en Afternoon Tea i gode venners lag.

Les mer om Temacruisene våre her.

Skreddersydde gruppeturer for bedrifter, foreninger og lag
Vi skreddersyr også turer, og har lang erfaring i å sette sammen pakker med matopplevelser, aktiviteter, underholdning eller overnatting etter ønsker og behov. Vi tilbyr spesialtilpassede fjordcruise og gruppeturer til Vestlandets mange spennende hoteller, restauranter og opplevelsessentre langs kysten.

Les mer om alle muligheter her.

Vårt unike selskapslokale Lysefjord-Helleren
Rødne eier fjordrestauranten og selskapslokalet Lysefjord-Helleren i Lysefjorden. Hit kommer du bare med båt, og båtturen gjennom vakkert fjordlandskap inn til denne lille oasen er en opplevelse i seg selv.

Lysefjord-Helleren kan friste med menyer basert på sesongens lokale råvarer, grillmat og skalldyr.

Les mer om Lysefjord-Helleren her.

Leie av båt
Rødne tilbyr leie av båt fra Bergen og Stavanger, hele året, og fra Tromsø i vinterhalvåret. Vi har 14 båter av ulik størrelse. Kapasiteten spenner fra 70 til 297 gjester.

Alle våre moderne katamaraner er romslige, med store soldekk, fine salonger og god plass både ute og inne. Flere av båtene har god bordplass med mulighet for matservering og full oppdekking om bord, loungeområde og anledning til å vise presentasjoner på skjerm. Disse båtene er på alle måter godt tilrettelagt for konferanser og møter av alle størrelser, og er en flott ramme for både faglige og sosiale samlinger. Vi hjelper gjerne med alt fra oppsett av bord og tekniske løsninger til catering om bord.

Les mer om leie av båt her.

Bærekraftige fjordopplevelser
Rødne har et klart mål om å være ledende på miljøvennlig båttransport. Vi har et ærlig miljøengasjement der nyinvesteringer og moderniseringer i flåten gjøres med sikte på å redusere utslipp, minske belastningen på et sårbart fjordmiljø og skape enda bedre gjesteopplevelser. Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle moderne og bærekraftige løsninger. Våren 2020 seilte vår første full-elektriske båt; MS Rygerelektra inn til Stavanger. Rygerelektra er et konkret bevis på vår satsing på miljøvennlighet og vår forpliktelse til grønn turisme.

Les mer om bærekraftige fjordopplevelser her.