Skip to main content

Dronningen er her

Så er dronningen her. I helgen seilte «Rygerdronningen» inn ryfylkefjordene, og Rødne er klar med sin desidert største båt. Dermed starter en ny epoke i opplevelses- og reiselivssatsingen i Rogaland, medett fartøy som har to ulike satsinger i to ulike perioder på året. Velkommen om bord!

– Nå er dagen her. Det har vært et spennende år med planlegging, bygging, sjøsetting og sluttføring. Jeg er stolt, spent og har store forventninger, sier daglig leder Lars André Rødne i Rødne.

Det er royalt sus over Rødne i disse dager. For endelig
er dronningen på plass, nærmere bestemt «Rygerdronningen». Om Rødne har «Rygerkongen» fra før, er det «Rygerdronningen» som blir majesteten på fjorden. Mannskapet om bord gjør seg klare for turistsatsing om sommeren, og et spenstig opplevelseskonsept høst, vinter og vår.

En båt, to fokus

«Rygerdronningen» er nesten 40 meter lang, har panoramautsikt både innendørs og ute på dekk, og kan ta 297 passasjerer i slengen. Såpass med plass er nødvendig, når turene på Lysefjorden blir mer og mer populære. Fra april til september vil båten for det meste ha med gjester som skal se Preikestolen, Fantahålå, Hengjandefossen og de andre heftige attraksjonene i Lysefjorden. På kveldstid kan ulike grupper leie båten

– Tidlig på høsten blir «Rygerdronningen» stilfullt rigget om med flere bord. Da blir det plass til små og store grupper opp mot 250 gjester, alt etter hvilken servering som ønskes. Ja, båten blir forvandlet til en unik opplevelsesscene for mat, kultur og historieformidling til sjøs, forteller Lars Rødne. Sammen med to andre ryfylkebedrifter, Ryfylkekokken og Ryfylke Livsgnist, utvikler nå Rødne ulike opplevelseskonsept på fjordene i Ryfylke og Rogaland.
– Det er vår oppgave å servere skikkelig mat fra Ryfylke, som står i stil med denne flotte båten, sier Ryfylkekokken Frode Selvaag.

Han har vært delaktig i hvordan kjøkkenet om bord skal være, valg av tallerkener, bord og arbeidsbenker, alt lagt til rette for restaurant på ryfylkevis. Med på lasset er kulturformidlerne i Ryfylke Livsgnist.

– Vi skal gi folk både latter og lærdom om Ryfylke, maten, fjorder og folk, forteller daglig leder Tor Øyvind Skeiseid, som blir en av vertene om bord i «Rygerdronningen».

Matshow, dronningruter og konferanser

– Vi ønsker at «Rygerdronningen» blir en båt for alle. Sommerstid er det fullt fokus på sightseeing i Lysefjorden, mens andre unike opplevelser står for tur høst og vinter. Bedrifter, lag og andre grupper kan leie båten. Men, det blir også mulighet for enkeltpersoner å melde seg på våre åpne turer, forklarer Lars Rødne.
– Her kan gjerne bedrifter legge konferansen sin eller bestille matshowet «Kokken og tosken» med Frode og meg, skyter Tor Øyvind Skeiseid inn
– Det tøffeste er gjerne de såkalte «Dronningturene» våre, som er tre ulike spesialturer i Ryfylke. Det er tre turer, tre menyer og tre historier. Her blir mat, fortelling og sjøreise koblet sammen. Menyen og historiene hører sammen etter hvor båten drar. Og selvsagt blir det Dronning Maud-pudding til dessert, smiler Ryfylkekokken Frode Selvaag.
– Vi utvikler stadig nye konsepter knyttet til «Rygerdronningen». Så følg med, følg med, sier Lars Rødne i Rødne.

De ulike turene vil til enhver tid bli presentert på www.rodne.no

Foto skal krediteres Tom Gulbrandsen og kan benyttes fritt.
For mer info, ta kontakt:

Rødne:
Daglig leder Lars André Rødne 982 41 501

Salgs- og markedssjef Eva Sørås Mellgren 915 52 339

Ryfylke Livsgnist v/Tor Øyvind Skeiseid 982 06 333

Ryfylkekokken v/ Cathrine Selvaag 905 36 673

Fakta Rødne:
Rødne er ett av de største hurtigbåtrederlagene i Norge,  med 18 båter. Rødne tilbyr person- og opplevelsesreiser med mindre hurtigbåter. Nå kommer en vesentlig større båt! Selskapet ble startet i 1956, for å drive skoleskyss og transport mellom og ut fra øyene i lokalsamfunnet Sjernarøyane. I dag har selskapet 148 ansatte. Av de jobber 32 i landorganisasjonen på Kyrkjøy i Sjernarøyane, i Stavanger og i Bergen, mens 116 er ansatt på sjøen på helårsbasis. Mannskapet øker med omkring 15 medarbeidere i sommerhalvåret. Sjernarøyane i Finnøy kommune er basen. Selskapet har med årene ekspandert og driver nå ambulansebåter, rutetrafikk, charter og turistvirksomhet ut fra Stavanger og Bergen. Rødne eier også fjordrestauranten Lysefjord-Helleren i Lysefjorden. Lars André Rødne har vært daglig leder i Rødne siden 2006.

Fakta «Rygerdronningen»:

Moderne katamaran, romslig salong med kiosk, alt på ett plan. Egnet for rullestol. God dekksplass.
Verft: Brødrene Aa i Hyen
Materiell: Carbonsandwich, vinylester
Gir/fremdrift: Servogear
Lengde: 37,8 meter
Bredde: 10,3 meter
Antall passasjerer: 297
Maksfart: 19,9 knop
Investering: 75MNOK

Book en fjordopplevelse

Kjøp billetter til våre fjordopplevelser her, og betal online med Visa, Mastercard, Vipps eller Apple Pay. God reise!

Ikke klar for å booke enda?

Se alle våre fjordopplevelser