Skip to main content

Rødne investerer i stor, ny hybridbåt til Bergen

Sjernarøy 18.10.2023

Rødne har inngått avtale om levering av en ny spesialbygd, hybrid-sightseeingbåt. Satsningen møter den økende etterspørselen etter fjordcruise i Bergen. I likhet med søsterskipene MS Rygerelektra og MS Rygerdronningen, vil den toppmoderne sightseeingbåten ha en kapasitet på nærmere 300 passasjerer.

– Vi begynte å tilby fjordcruise-opplevelser fra Bergen i 2013. Det er hyggelig å konstatere at disse fjordcruisene har blitt så populære at vi trenger en større båt for å møte den økende etterspørselen», sier Lars Rødne, daglig leder i Rødne.
– Båten vil også være viktig for å nå målet om økt bærekraftig turisme, samt bidra til den grønne omstillingen.
Illustrasjoner skal krediteres Brødrene Aa AS og kan benyttes fritt.

Levering tidlig 2025

Den nye båten leveres i første kvartal av 2025 og vil da, forutsatt at Enova bidrar med økonomisk støtte, ha hybrid fremdriftssystem med både elektriske og dieseldrevne motorer. Ved å bruke batterikraft inn og ut av Bergen Havn, samt gjennom Mostraumen og inn til Modalen, vil utslippene reduseres betydelig. Båten vil også gå på dieselmotor deler av fjordcruiset. «Når nødvendig infrastruktur og teknologi er på plass, vil Rødne oppgradere båten til ren batterikraft. Dette vil da tilsvare Rødnes helelektriske båt MS Rygerelektra, som har base i Stavanger», understreker
Lars Rødne.

Helnorsk

Den nye katamaranen skal bygges ved det norske verftet Brødrene Aa i Hyen, i Vestland fylke. Verftet har bygget 12 båter for Rødne de siste 15 årene. De er verdensledende innen bygging av lette, hurtiggående båter i karbonfiber, og ligger i forkant når det gjelder utviklingen av elektriske passasjerfartøy.

– Rødne er et norsk, familieeid selskap. Det er naturlig for oss å velge norske samarbeidspartnere med spisskompetanse på innovative og miljøvennlige løsninger der dette er mulig. Helt siden oppstarten i 1956 har vi vært opptatt av å bygge stein på stein og fornye flåten trinnvis, forteller Lars Rødne.
Vi er opptatt av helårsturisme, og gleder oss til å ønske turister fra hele verden velkommen om bord i den nye båten på en av våre daglige avganger fra Bergen – året rundt! Den nye båten vil være spesialbygget for turisme med store panoramavinduer, romslige salonger og god plass på soldekkene.

Perfekt for reiselivsnæringen

– En fantastisk nyhet for reiselivsnæringen vår, sier reiselivsdirektør Anders Nyland i Visit Bergen om Rødnes satsing.

Nyland synes det er spennende at Rødne rigger seg for videre vekst, og satser på bærekraftig og miljøbevisst gjestekomfort ved å bidra til stadig grønnere fjordturisme.

– Bergen er merket som Bærekraftig reisemål og da trenger vi aktører som satser og bidrar til å redusere klimagassutslippene, sier reiselivsdirektøren.

For mer informasjon ta kontakt med:
Daglig leder i Rødne – Lars A. Rødne mobil: 982 41 501

Fakta om Rødne
Rødne er Norges største familieeide hurtigbåtrederi. Selskapet består av tre virksomhetsområder:

Rødne Trafikk og Rødne Ambulanse leverer rute- og ambulansetjenester til øysamfunn på vestlandskysten. Rødne
Fjord Cruise tilbyr fjordopplevelser fra Stavanger, Bergen og Tromsø til bedrifter, lokalbefolkningen og turister fra
hele verden. Selskapet ble startet i 1956, for å drive skoleskyss og transport mellom og ut fra øyene i lokalsamfunnet Sjernarøyane,
hvor rederiet i dag har nytt hovedkontor. Rødne har i dag 125 fast ansatte, og vil oppbemanne frem mot levering av ny båt til Bergen. Rødne har et klart mål om å være ledende på miljøvennlig båttransport.

Fakta om den nye båten:
Investering: 100 MNOK
Bygget etter HSC-2000 koden
Lengde: 36 meter
Bredde: 10,3 meter
Antall passasjerer: 281
Maksfart: 25 knop
Batterikapasitet: ca 500 kWh

Book en fjordopplevelse

Kjøp billetter til våre fjordopplevelser her, og betal online med Visa, Mastercard, Vipps eller Apple Pay. God reise!

Ikke klar for å booke enda?

Se alle våre fjordopplevelser