Rosehagen

Rosehagen

Kun en kort spasertur fra kaien finner man Rosehagen. Det vakre trehuset i Jugend stil, ble bygget i 1912 som driftbestyrerbolig for Stavanger Steel. I de historiske lokalene er det flere selskapslokaler, hvor det største har maks. kapasitet 60 gjester. I den vakre hagen er det også tilrettelagt for å kunne ha ulike arrangement som bryllup, firmafester og utekonserter. Det er også et fint sted for uformelle kurs og møter.

Rosehagen er kun fem minutters gange fra den vakre Jørpelandsholmen, som er blitt et friområde med strender og vakre treutskjæringer. Her kan man også beskue «The Norwegian Stonehenge» – Solspeilet på Klungsholmen.

Vi kan tilby guidet spasertur eller tilrettelagte teambuildingsaktiviteter på forespørsel.

Praktisk informasjon

Varighet

Rundt 30 minutter med båt fra Stavanger.

Sesong

Hele året.

Kapasitet

Vi har lokaler som tar fra 18-60 personer.

Overnatting

Vi har samarbeid med Verkshotellet som ligger rett over gaten, maks. 25 rom.

Aktiviteter

Spasertur med eller uten guide, aktiviteter på Jørpelandsholmen, fottur langs Jørpelandselva, rotur med Vikingbåt, besøk på Klungsholmen og Solspeilet, teambuilding aktiviteter.

Tilgjengelighet

Delvis tilrettelagt for rullestol.

Huset har gjennom tidene fått navnet «Grahamshuset», oppkalt etter George Marlow Graham som kom til Jørpeland i 1924. Han jobbet som driftsbestyrer på stålverket til sin død i 1956.

Huset var på den tid et penere hjem i ei lita industribygd, hvor de sosiale forskjellene var store. Graham og andre bestyrere levde flott med tjenerskap og en flott og innelukket hageanlegg med egen ørretdam.

I dag finnes det ca. 120 forskjellige rosearter i hagen. De historiske rosene ble donert av Idar Jansen, en av Norges beste rosekjennere, med bosted på Jørpeland. I blomstringen dufter det fantastisk, og det er et vakkert syn sammen med den flotte utsikten mot Jørpelandsvågen og havna. I hagen finnes det også stålskulpturer som er en del av kunstprosjektet, Melting Pot.

Den gamle Kraftstasjonen i Dalen er også et unikt lokale for opp til 120 gjester. Huset er eid av Kunstneren Johnny Krukow Heng, som også benytter dette som Atelier. Beliggende ca. 5 min. busstur fra Rosehagen, eller 30 min. spasertur langs Jørpelandselva.

    Send en forespørsel

    Kontakt oss, så hjelper vi deg med å finne den turen som passer best for deg og ditt selskap. Vi kan skreddersy en tur for dere – eller tilby en ferdig pakke.    Sent icon

    Takk for din forespørsel!

    Vi kommer tilbake med et tilbud så raskt som mulig.