Verdensrekord i lang tretrapp

Flørli 4444

Den veiløse grenda Flørli på sørsiden av Lysefjorden mener å ha verdens lengste tretrapp, tilsammen 4.444 trappetrinn opp langs rørgaten til et gammelt vannkraftverk. Test formen din opp trappen, eller bruk Flørli og de storslåtte omgivelsene som utgangspunkt for fotturer, kajakkpadling på fjorden og fiske. Eller kanskje du pakker telt og sovepose og vandrer til den berømte Preikestolen og den spektakulære Kjeragbolten? Kombinert med et fjordcruise gir besøket i Flørli inntrykk for livet.

Praktisk informasjon

Varighet

To timer med båt, inkludert fjordcruise i Lysefjorden med Preikestolen og andre opplevelser. Eller en times båttur den raskeste veien direkte fra Stavanger.

Sesong

Overnatting tilgjengelig hele året. Visse tilbud er sesongbasert, eller på forespørsel for grupper fra mai og ut september.

Kapasitet

Maks 100 gjester. 40 plasser i kafeen, utover dette dekkes det på inne i Kraftstasjonen. Møter for inntil 20 personer i skolen med projektor, lerret og internett tilgjengelig.

Overnatting

Plass til 72 gjester i leiligheter, vandrerhjem, delte rom eller i den gamle direktørboligen. Muligheter for telting.

Aktiviteter

Aktiviteter tilgjengelig på forespørsel. Ønsker du å gå de 4.444 trappetrinnene? Denne fotturen gjennomføres på egenhånd, uten følge av guide.

Tilgjengelighet

Ikke egnet for rullestol.

Stille fred og ro med naturskjønt bakteppe

Det vesle stedet Flørli dypt inne i den spektakulære Lysefjorden kan skryte av noe som ingen andre har – verdens lengste trapp i tre, tilsammen 4.444 trappetrinn. Men du trenger egentlig ikke å klatre opp hele trappen for å ha utbytte av et besøk på stedet. Her er rike muligheter for fotturer og løping, turer på fjorden med kano eller kajakk, og ikke minst fiske.

Flørli kan også være utgangspunktet for vandring opp til Kjeragbolten, den store steinen som henger kilt fast i en kløft 984 meter over Lysefjorden. Med litt god planlegging, pass nemlig på at du rekker fergen tilbake, er det også mulig å ta seg over fjorden på dagstur opp til det fantastiske platået Preikestolen. Eller du kan legge ut på tur med telt og sovepose i sekken. Høres det litt slitsomt ut, er det bare å slappe av og nyte Flørlis vakre og fredelige omgivelser.

Det går ingen vei til denne lille fjordgrenda. Du er nødt til å ankomme med båt. Båtturen kan med fordel inkludere et cruise på Lysefjorden med utsikt opp til Preikestolen og andre opplevelser.

Ulike muligheter for overnatting finnes i Flørli, alt fra camping til den elegante villaen til kraftverkdirektøren.

I inngangen til gamle vannkraftverket holder Kraft Kafé og kiosk åpent i helgene fra mai til oktober og også i ukedagene fra juni til august. Spisestedet har plass til 150 personer og har en variert meny. Spesielle menyer kan trylles frem for grupper på forespørsel.

Ikke langt fra kaien er en gammel skole gjort om til pub med pizza, snacks og drikke, åpen fredag og lørdag i høysesongen.

Om du er interessert i vannkrafthistorie, ta en tur innom den gamle kraftstasjonen og se den spennende utstillingen med bilder og tekster fra anleggsperioden for 100 år siden!

    Send en forespørsel

    Kontakt oss, så hjelper vi deg med å finne den turen som passer best for deg og ditt selskap. Vi kan skreddersy en tur for dere – eller tilby en ferdig pakke.    Sent icon

    Takk for din forespørsel!

    Vi kommer tilbake med et tilbud så raskt som mulig.