Våre båter

Rødne driver en av Norges største flåter av hurtiggående passasjerbåter, blant dem katamaraner med karbonfiberskrog og avansert design for høy hastighet.

De 17 båtene som er eid eller blir operert av Rødne (per høsten 2018), er 12 hurtigående katamaranbåter for passasjerer, to ambulansebåter, to bil- og passasjerferger og en ettskrogs passasjerbåt. Vår største båt har kapasitet til å ta nesten 300 passasjerer, og den raskeste båten kan gjøre en fart på om lag 35 knop. Den raskeste ambulansebåten kan komme opp i 44 knop.

I april 2018 ble flåten supplert av den nybygde og topp moderne Rygerdronningen, som kan ta inntil 297 passasjerer. Den er selskapets største investering noensinne. Båten er designet og bygd utelukkende for fjordcruise og sightseeing.

De fleste av våre båter begynner sine navn med "Ryger", som er det norrøne navnet på folk fra Ryfylke.

Rygerdronningen

Dette er det nyeste tilskuddet til vår flåte, og det er den største og dyreste båten i rederiets historie! Den hurtiggående katamaranen kan romme inntil 297 passasjerer. ‘Dronningen’ ble levert til oss fra verftet i april 2018.

Les mer

Rygertroll

Båten er oppkalt etter et skummelt, norsk troll. Likevel får denne skuta gjestene til å føle seg trygge om bord. Båten kan oppnå 28 knop og ha med seg opp til 147 gjester.

Les mer

Rygerkongen

‘Kongen’ kroner enhver fjord-opplevelse med livslange minner for opptil 130 gjester. Båten kan gå oppnå 34 knop og har fått æren av å frakte Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

Les mer

Rygerprins

‘Prinsen’ av vår flåte er også en av våre nyeste båter. Siden den ble bygget i 2015 har den fraktet tusenvis av pendlere mellom Stavanger og Ryfylke.

Les mer

Rygerøy

Rygerøy er et navn vi liker godt, og nettopp derfor er dette den fjerde Rødnebåten som har fått bære navnet. Båten er 21,8 meter lang og kan gå i opptil 33 knop.

Les mer

Rygerprinsessen

Denne 28 meter lange båten er, som navnet tilsier, prinsessen vår. Dette er en hurtiggående katamaran som hovedsaklig brukes til sightseeing. Båten er komfortabel og har plass til 180 gjester.

Les mer

Clipper

Vår eldste båt som har gitt gode minner i sine mange år på fjordene. Ettskrogsbåten har blitt over 30 år og er full av nostalgi og tradisjonelle følelser. Clipper kan gå opp til 27 knop og rommer 118 gjester.

Les mer

Rygerfonn

Den 25,5 meter lange Rygerfonn har en toppfart på 35 knop og kapasitet til 145 gjester. Den frakter daglig pendlere og turister i ruten til Hardangerfjordekspressen mellom Bergen og Rosendal.

Les mer

Rygercruise

Bygget og navngitt etter det den gjør best, nemlig fjordcruise i de flotte vestlandsfjordene. Denne moderne 23 meter lange katamaranen kan gå 34 knop og frakte 120 gjester.

Les mer

Rygerkatt

Rygerkatt er en velkjent båt i Ryfylkebassenget. Denne 18,5 meter lange båten har plass til 70 passasjerer og har en toppfart på 25 knop. Populær for sightseeing og gruppeturer.

Les mer

Rygerfjord

‘Blomsterbåten’ med sitt fargerike utseende går flere daglige turer til Flor & Fjære i sommermånedene. Den 20 meter lange katamaranen kan gå 25 knop og har plass til 97 gjester.

Les mer

Rygerdoktoren

‘Doktoren’ raser avgårde med sine 44 knop og frakter mange pasienter sjøveien fra Ryfylke til Stavanger. Båten kan gå nesten uansett vær og er verdens første kommersielle fartøy som ble bygget i karbon.

Les mer

Rygervakt

Dette er den nyeste ambulansebåten i vår flåte. Båten ble bygget i 2011, den kan gå 35 knop og rommer opp til 12 passasjerer. Den moderne ambulansebåten er stasjonert i Austevoll kommune, Hordaland.

Les mer

Rygerbuen

Denne 41 meter lange bilferja har fraktet kjøretøy og pendlere mellom Stavanger og Vassøy i flere år. Rygerbuen har kapasitet til 100 passasjerer, 38 personbiler og har en toppfart på 8 knop.

Les mer

Rygerfjell

Denne bilferja er 48,5 meter lang og er like solid som navnet tilsier. Rygerfjell kan gå 12 knop og har kapasitet til 96 passasjerer og 30 personbiler.

Les mer

My Choice (innleid)

My Choice er en behagelig, moderne og eksklusiv cabincruiser med plass til 9 personer. Båten er privateid og kan leies inn av Rødne på forespørsel.

Les mer

Hvorfor begynner våre båtnavn med Ryger?

Ryger, innbyggerne av det norrøne Rygjafylki (jfr. Ryfylke). En eldre form av navnet finnes i navnet Rogaland. Grunnbetydningen antas å være «korndyrkere», med tilknytning til rug.

Kilde: Store Norske Leksikon