Besøk idylliske Dale

Nå kan du raskt og enkelt komme deg fra Stavanger til Dale med båt.

Besøk idylliske Dale

I Sandnes kommune, midt i vakre Gandsfjorden, finner du Dale. En litt bortgjemt dal, proppet med historie og spektakulær natur. Gå i land fra sjøen, opplev den enorme blomstrende eplehagen, les historiene til de mektige bygningene, ta en tur innom kafeen i Kolonien for en god kopp kaffe. Fra Dale kan du velge mellom mange turløyper i det mektige landskapet. Herfra kan du oppleve Gandsfjorden på nært hold med flere badestrender, og gå til toppen av blant annet Dalsnuten og Lifjell. Herfra kan en se inn til Stavanger, Sandnes og inn over fjellene mot Hommersåk. Velkommen til Dale og alt det har å by på.

Litt historie:
På Dale har det bodd mennesker i over 2000 år, helt fra eldre jernalder, 500 f.Kr. til 550 e.Kr. Hele tiden har menneskene stått i sentrum. Fra de første fangstmenn, driftige gårdbrukere, rehabilitering på psykiatrisk sykehus og til slutt flyktningmottak.
Gården Dale Ble kjøpt i 1911, og i 1913 sto Dale asyl ferdig. Asylet ble bygget som ett felles sinnssykeasyl for Rogaland fylke og Stavanger by med kapasitet til 196 pasienter. Sykehuset fungerte i stor grad som et selvstendig og selvforsynt samfunn med egen kraftstasjon, skole, forsamlingslokale og boliger for de ansatte. Gården ble drevet der pasientene deltok i driften som en del av terapien. Dalevannet, som ligger som et speil på høyden, ble demmet opp under første verdenskrig for å forsyne kraftstasjonen på Dale og sørge for ferskvann til sykehuset. I 1988 ble Dale fraflyttet, men i dag bor det igjen over 100 mennesker på Dale. De gamle bygningene står slik de ble forlatt og forfallet er stort. Her kommer det likevel til å skje mye spennende i årene som kommer. Eiendommen er på 4500 dekar og strekker seg fra sjølinjen og opp forbi Dalsnuten.

Praktisk informasjon

Varighet

Båtturen tar 20 minutter hver vei. Hele turen tar 7 timer.

Avreisested

Strandkaien (Vågen) i Stavanger.

Priser

Voksen t/r: 200 kroner.
Barn 4-16 år t/r: 100 kroner.
Barn under 4 år: gratis.

Avganger

Lørdager og søndager fra 15. juni til 11. august.
Avgang fra Strandkaien kl. 09:00
Retur fra Dale kl. 15:30

Billetter

Bestilles på nett eller kjøpes om bord på båten.
Det er kun mulig å kjøpe tur/retur-billett.

Tilgjengelighet

Egnet for barnevogner og et begrenset antall rullestoler.

Bestill billetter til idylliske Dale

Bestill billetter til idylliske Dale og betal på nett med Visa eller Mastercard.
Velkommen om bord til en minnerik opplevelse!

Tur
Når
Kalender

Søk og bestill