Hardangerfjordekspressen

Hva kan jeg finne på i Rosendal?

Baroniet Rosendal

Baroniet Rosendal ligger omtrent 20 minutter fra kaien i Rosendal. Dette er Skandinavias minste slott og ble bygget i 1665. Her kan du blant annet gå rundt i hagen og se fantastisk natur. Besøk Baroniet Rosendal for mer informasjon.

 

Folgefonna nasjonalpark

Folgefonna er den tredje største isbreen på det norske fastlandet og har vært en attraksjon for turister siden 1833. I dag utgjør breen kjernen i Folgefonna nasjonalpark. Både i og utenfor parken er det flere isfall og bretunger, daler og fossende elver med isgrønt smeltevann. Folgefonna er kjent for sin dramatiske og vakre natur. Det er turveier fra Sundal og Odda slik at du kan ta bussen som korresponderer med Hardangerfjordekspressen. Dette er ikke egnet som en dagstur og man bør planlegge overnatting.

 

Steinparken i Rosendal

Steinparken i Rosendal ligger på veien opp til Baroniet Rosendal. Dette er en unik steinpark med slipte steinblokker fra blant annet Folgefonn regionene. Steinparken i Rosendal har åpent hele døgnet, hele året.

 

Rosendal sentrum

Rosendal er et lite, koselig sted. I Rosendal sentrum vil du finne et lite utvalg av butikker og kafeer.

Folgefonnsenteret

Et nytt og spennende senter i Rosendal. Her kan du lære om vannets reise på jorda, klimaendringer, naturmangfold og bærekraftig bruk av naturressurser. I den interaktive utstillingen på Folgefonnsenteret kan du se og lære mye spennende om livet i Hardangerfjorden, om Folgefonna nasjonalpark og om klimaendringene.