Kvikktest Øyriket

I Kvikktest Øyriket har Stavanger kommune utfordret fem bedrifter til å teste nye løsninger som vil skape flere og bedre opplevelser i øyriket sommeren 2021. Rødne skal teste ut et konsept som består av ni turer med båt til totalt 26 ulike øyer i øyriket. Øyene skal så utforskes med sykkel eller til fots av de reisende. Obs! Du må ta med egen sykkel.

Du kan lese mer om Kvikktest Øyriket her

Prøveturer
Vi har lagt opp ni prøveturer til forskjellige øyer og med ulik varighet. Nå vil vi gjerne invitere DEG til å være med å teste disse turene. Din mening er viktig for oss, og etter hver tur får du tilsendt et enkelt spørreskjema hvor du gir oss tilbakemelding på turen. Ris og ros mottas med stor takk! Dette vil hjelpe oss å definere hvilke turer som slår an blant lokalbefolkningen. BARN 0-15 ÅR REISER GRATIS! Gjelder inntil 2 barn per voksen.

Turpass
Alle barn (og barnslige voksne) som er med på tur får utdelt et turpass hvor de samler stempel fra hver øy de er innom. Alle som har fått stempel i turpasset når sesongen er over, er med i trekningen av FLOTTE PREMIER!

Det er mye å glede seg til!

Tur nr 3: Rennesøy og Brimse, med fottur til RennesøyhodnetTur nr 4: Bru, Åmøy, Sokn og Mosterøy | Tur nr 5: Ombo og fottur til Bandåsen | Tur nr 6: Sykkeltur SjernarøyTur nr 7: Byre, Sør-Bokn og HalsnøyTur nr 8: Nord-HidleTur nr 9: Finnøy


Tur nr 3: RENNESØY OG BRIMSE, MED FOTTUR TIL RENNESØYHODNET - 1. august

OBS! DENNE TUREN ER DESSVERRE KANSELLERT.

Avreise fra Strandkaien i Stavanger kl. 10:30
Tilbake i Stavanger kl. 16:30

På denne turen besøker vi øyene Rennesøy og Brimse - til fots.

Ved ankomst Rennesøy går vi på land ved Dalekaien. Her møter vi vår lokale kjentmann som blir med oss på den ca. tre timer lange fotturen som tar oss via Dalestemmen, til Rennesøyhodnet og videre til idylliske Østhusvik. Rennesøyhodnet gir 360 graders panoramautsikt over fjordlandskapet, og turen går gjennom variert natur og det er mye historie i området. Oppslag på veien gir oss informasjon om en totusenårig historie. Turen går fra A-B, er klassifisert som «enkel» og «egnet for barn» på ut.no. Ved ankomst Østhusvik har Fjordbris åpen kafé, flotte uteområder og uteleker for barna. På returen til Stavanger blir det ett stopp på Brimse. Kjent for å huse den anerkjente grønnsaksbonden Frode Brimse, og her for sine smale veier, steingarder, jordkjellere – og sine flotte hytteeiendommer og naust.

Voksen: 450,- Barn 4-15 år: GRATIS

Se fullt program her


Tur nr 4: BRU, ÅMØY, SOKN OG MOSTERØY - 8. august 

Avreise fra Strandkaien i Stavanger kl. 10:30
Tilbake i Stavanger kl. 15:30

På denne turen besøker vi øyene Bru, Åmøy, Sokn og Mosterøy - på sykkel eller til fots.

På denne turen får dere besøkt hele fire nye øyer i Øyriket Stavanger. Korte stopp innom Bru, Åmøy og Sokn sikrer nytt stempel i turpasset til de små og gode historier fra guiden til de store. Ved direkte ankomst kaikanten på Utstein Kloster Hotell på Mosterøy blir det delt ut kart over området. Man kan ta sykkelen fatt i retning Fjøløy Fort og Utstein Kloster, eller spasere i rolig tempo mot klosteret om man heller vil det. Dere får tre kjekke timer i land før turen går tilbake til Stavanger, og på Utstein Kloster Hotell er der åpen kafe og mulighet for å sitte både inne og ute.

Voksen: 400,- Barn 4-15 år: GRATIS

Se fullt program her


Tur nr 5: OMBO OG FOTTUR TIL BANDÅSEN - 15. august 

Avreise fra Strandkaien i Stavanger kl. 10:30
Avreise fra Judaberg kl. 11:10
Tilbake på Judaberg kl. 16:15
Tilbake i Stavanger k.l 17:00

På denne turen besøker vi øyen Ombo - til fots. Denne turen går innom Judaberg på vei til/fra Ombo.

Denne turen tar dere til Ombo og videre på fottur til Bandåsen. Med sine 513 m.o.h. er Bandåsen den høyeste fjelltoppen i Stavanger kommune og her får dere muligheten til å forsere  den tre timer lange løypa (tur/retur) som starter på Helgaland. Buss står klar på kaien i Jørstavågen når båten ankommer, og frakter dere til Helgaland der turen starter. Retur med buss etter tre timer.

Voksen: 600,- Barn 4-15 år: GRATIS

Se fullt program her


Tur nr 6: SYKKELTUR SJERNARØY - 22. august 

Avreise fra Strandkaien i Stavanger kl. 10:30
Avreise fra Judaberg kl. 11:10
Tilbake på Judaberg kl. 15:10
Tilbake i Stavanger kl. 16:00

På denne turen besøker vi Sjernarøyene med øyene Nord-Talgje, Tjul, Kyrkjøy, Aubø og Bjergøy - på sykkel. Denne turen går innom Judaberg på vei til/fra Sjernarøy.

Bli med å sykle Sjernarøy rundt! Turen går sammen med lokal guide over de fire bruene og de fem øyene som binder vakre Sjernarøy sammen. Husk å få stempel i turpasset! Båtturen går innover i vakre Ryfylke, og ankommer idylliske Helgøysund Marina. Sykkeltur med guide til kirken for omvisning, og deretter fortsetter turen på egenhånd gjennom det flotte landskapet og over bruene til Sjernarøy Maritime. Her er det åpen kafé på kaien, bade- og fiskemuligheter, vanntrampoline for barna, og båten henter dere på Sjernarøy Maritime når det er på tide med retur.

Voksen: 450,- Barn 4-15 år: GRATIS

Se fullt program her


Tur nr 7: BYRE, SØR-BOKN OG HALSNØY - 29. august 

Avreise fra Strandkaien i Stavanger kl. 10:30
Tilbake i Stavanger kl. 15:00

På denne turen besøker vi Byre, Sør-Bokn og Halsnøy - til fots.

På denne turen får dere besøkt hele tre nye øyer i Øyriket Stavanger. Turen starter med ett kort stopp innom idylliske Byre, før man ankommer Sør-Bokn hvor dere får muligheten til å bestige Storafjellet 134 m.o.h. Turen tar ca. 1,5 time (t/r) og vår lokale kjentmann viser vei fra kaien. Etterpå går turen videre til Halsnøy hvor det blir stopp på berømte Skartveit marina. Her er det flott sandstrand med bademuligheter, åpen kafe og butikk.

Voksen: 450,- Barn 4-15 år: GRATIS

Se fullt program her


Tur nr 8: NORD-HIDLE - 5. september 

Avreise fra Strandkaien i Stavanger kl. 10:30
Tilbake i Stavanger kl. 15:30

På denne turen besøker vi øya Nord-Hidle - til fots.

Turen går innover i Ryfylke til den ukjente lille perla i Sjernarøyane, øya Nord-Hidle. Her er der kun 23 fastboende, og øya er rik på kulturhistorie. Det blir en liten guidet tur ved vår lokale guide, før dere får tid på egenhånd til å utforske den lille øya. Kanskje en tur til Hidleåsen for å nyte utsikten, eller rusle en liten tur på øya før man nyter roen på tunet på gården. Her er det åpen kafé og salg av produkter fra gården. Bademuligheter.

Voksen: 450,- Barn 4-15 år: GRATIS

Se fullt program her


Tur nr 9: FINNØY - 12. september 

Avreise fra Strandkaien i Stavanger kl. 10:30
Tilbake i Stavanger kl. 14:30

På denne turen besøker vi øya Finnøy - på sykkel.

Turen går innover i Ryfylke til Finnøy, hvor vi legger til i Steinnesvågen. Her blir det sykkeltur på egenhånd rundt på den flotte øya. Perfekt for piknik i veikanten, og på Judaberg er det åpen kafé i Kaihuset. Flere områder med bademuligheter.

Voksen: 450,- Barn 4-15 år: GRATIS

Se fullt program her